De Aletsch Gletsjer hiking trail info en video

De Aletschgletsjer is de langste gletsjer van Zwitserland en Europa. Met zijn 23,5 kilometer lang ligt in de Aletsch Arena omgeven door de hoogste bergen van Zwitserland waaronder de Jungfrau en is tevens een beschermd natuurgebied. Naast dat je ook op de gletsjer kan lopen (wat overigens super veel geld kost) is er ook een veiliger optie om kilometers langs de gletsjer te lopen en genieten van hetzelfde uitzicht. Hieronder een kort overzicht hoe je een van deze mooiste trails kan lopen. Check de video Aletschgletsjer trail hier.

 

Start: Gondelbaan in Fiesch

Vertrek vroeg genoeg in de ochtend want het kan later in de ochtend best druk zijn. Je begint in het plaatsje Fiesch. Een klein leuk plaatsje wat een goede uitvalsbasis is voor diverse hikes en wandelingen van diverse niveau’s. Wanneer je arriveert met de trein bent hoef je niet ver te lopen want de gondel vertrekt boven het station. Vergeet niet de special kortingskaarten mee te nemen de zogenaamde 100 Franc Voucher die ontvangt in diverse hostels en hotels in en rondom Fieschertal. Het kan meer dan de helft korting geven op 1 ticket. Omdat ik daar 3 dagen was heb ik een 3 dagen wandelpas genomen waardoor je in Fieschertal met de kabelbaan, trein en bus kan reizen. 

 

Eggishorn bergstation 2869 meter

Vanuit Fiesch moet je 2 gondelbanen pakken om op de top van de Eggishorn Bergstation (2869 meter) te bereiken. Let op in de ochtend kan het wat kouder zijn. Maar het is genieten geblazen van het uitzicht. De eerste keer om de kilometers lange Aletschgletsjer te zien is overweldigend. Vanuit het Bergstation zijn we naar de top van de Eggishorn geklommen. 

Eggishorn bergstation

Eggishorn 2927 meter

Wandelaars met een redelijke conditie moeten de top makkelijk kunnen halen. Minimaal een half uurtje duurt het om het kruis aan te raken op de top. We hebben hier een 20 minuten genoten van het uitzicht. Je hebt hier een mooi uitzicht niet alleen op de Aletsch arena, Jungfrau en andere bergen maar ook uitzicht op het Fieschertal. 

 

Afdalen naar de Vordersee 2360 meter

Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Maar ik wij hebben om moeten lopen omdat een deel van de wandelroute gesloten was. Dus het duurde 2 uur. Je daalt af en je neemt nog een beetje sneeuw mee. En vervolgens moet je een lager gedeelte de bergrug van de Eggishorn over om weer af te dalen naar de Vordersee (Vordermeer) dit is een klein stuwmeer op 2360 meter. 60 meter lager heb je de Gletsjerstube waar je kan rusten en eten en drinken kan bestellen (betaling in contant).  Op 2300 meter en 1 km verder door wandelen begint het pad om langs de gletsjer te lopen. Je ziet het landschap langzaam veranderen met hier en daar kleine meren en bijzondere bloemen.

Vordersee

 

Aletsch gletsjer pad – Roti Chumme 2300 – 2390 meter

Vanaf de gletsjerstube tot halverwege het gletsjer pad Roti Chumme over de andere bergrug van de Eggishorn duurt ongeveer 2 uur afhankelijk hoe lang je wandelt, stil staat en geniet van het uitzicht. Want dit uitzicht is zo uniek dat je liever stil wilt staan dan je aan het wandelen bent. Je voelt ook dat de temperatuur lager is midden in de zomer dan buiten dit gebied. De wind blaast harder als het ware als een tunnel over de gletsjer en daarnaast maakt het ijs van de gletsjer de omgeving een stuk koeler. 

 

Terug naar Fiescheralp kabelbaan 2212 meter

Wanneer je over bergrug bent kijk dan nog als laatste maal nog goed naar de gletsjer wanneer je over de rug bent heb je alleen blik op Fieschertal. We dalen af naar de gondel op Fiescheralp op 2212 meter. Dit duurt nog 1,5 uur. 

Een geweldige trip om te wandelen en te hiken. En makkelijk te doen op 1 dag in een rustig tempo en redelijk conditie. Als je alleen de Aletsch Gletsjer trail wilt doen vanaf het Bergstation duurt het 4 – 5,5 uur. Als je dit inclusief de top van de Eggishorn wilt doen duur het van 6,5 – 8u. 

Check hieronder voor de wandelmap naar de gehele Fieschertal en Aletsch Arena:

Fieschertal and Aletsch arena hiking map

 

Check here the Aletsch Glacier trail video

 

If you like this you might like:

Georgia Travelvideos

Laos travelguide

Myanmar Travelguide

Teaching at the Zhengzhou University of Aeronautics 2019

Ha Giang Motorbike loop video

Sri Lanka blog and video

Ho Chi Minh City adventures video

Hangout in Mui Ne short video

 

No Comments

Leave a Comment